Veel gestelde vragen en verklarende woordenlijst van de webshop PuurSlapen.nl.

FAQ & verklarende woordenlijst 

Hier onder vind je de meest gestelde vragen m.b.t. het bestellen, betalen, verzenden en leveren van de door jou bestelde artikelen. Informatie over retourneren vindt je op de pagina: Bestellen, retour & klachten
Ook is hier o.a. aandacht besteed aan jouw vragen over hoe je het beste het natuurkussen op maat kunt maken, onderhouden en wassen.

De verklarende woordenlijst geeft informatie over gebruikte woorden en afkortingen die op de webshop PuurSlapen.nl zijn gebruikt.

Kortom: De meeste gestelde vragen en uitleg van lastige begrippen staan hier vermeld. En mis je een antwoord op jouw vraag? Neem dan gerust contact op via de CONTACT pagina.

banner FAQ, PuurSlapen

Veel gestelde vragen (FAQ) 

-Heb ik een artikel gereserveerd zodra het in mijn winkelmand zit?
Nee. Zodra de betaling is afgerond, bent u verzekerd van de artikelen.

-Hoe kan ik betalen?
Bij PuurSlapen kun je betalen via Ideal, PayPal en creditcard.

-Hoe weet ik of mijn bestelling gelukt is?
Jouw bestelling wordt door ons per e-mail bevestigd.

-Wat is de levertijd van de bestelde producten?
Levertijd: 3-5 werkdagen.
Let op: Incidenteel kan het voorkomen dat een order iets langer onderweg is. Dat heeft te maken met de Duitse feestdagen die soms verschillen van de Nederlandse-Belgische.
-Slaapolie bestellingen: Worden zodra de betaling is goedgekeurd per brievenbuspost verzonden. 

-Wanneer kan ik mijn artikel(en) verwachten?
U ontvangt een e-mail zodra jouw bestelling is verzonden, daarin staat ook een trackingnummer waarmee je de status van de verzending kunt controleren.

-Hoe kan ik mijn artikel wee terugvinden in de webshop nadat ik de bestelling ontvangen heb? (artikel in de webshop zoeken)
Op het bestelformulier vind je het SKU nummer, dat kunt je in de zoekbalk van de webshop invoeren. 

-Kan ik vragen stellen ?
U kunt onze klantenservice mailen via het contactformulier m.b.t. uw bestelling(en) en eventueel om persoonlijk advies en of vragen over de producten van onze webshop, e-mails worden altijd z.s.m. beantwoord. Klik hier voor het: contactformulier

- Bestellen, retourneren, garantie & klachtenafhandeling
Zie hiervoor: Bestellen, retour & klachten

-Kan ik de kussenvulling aanpassen en hoe bepaal ik de juiste hoeveelheid?
De Mudis® natuurkussens zijn compact gevuld. Bij behoefte kunt je op eenvoudige wijze de hoeveelheid vullingsmateriaal, middels de ritssluiting van de extra inlet, reduceren of bijvullen totdat de ideale kussenvulling gevonden is. Een zijslaper met brede schouders heeft n.l. meer kussenvulling nodig dan een rugslaper. En in een zacht matras zakt je verder weg (minder kussenvulling) dan in een hard matras (minder kussenvulling).

-Hoe kan ik het beste op een natuurkussen slapen? Slaaptips
Op je rug slapen: Laat dan je hoofd op het natuurkussen rusten. Beweeg daarna je hoofd zachtjes heen en weer. Op die manier gaat de natuurvulling vanzelf op de plaats zitten, o.a. in de nekholte, waar je ondersteuning nodig hebt.
Op je zij slapen: Ga eerst in een comfortabele houding liggen. Beweeg je hoofd zachtjes heen en weer, zodat zich de natuurvulling aanpast aan je houding. Ook de ruimte tussen je hoofd en schouders moeten voldoende ondersteuning krijgen.
Even wennen: Je lichaam is een bepaalde houding van het hoofd en de nek gewend, ook al was die houding niet optimaal. Het is dus logisch dat je even moet wennen aan het nieuwe kussen en eventueel aan het zachte ruisen tijdens het bewegen. Maar daarna wilt je nooit meer anders.

-Hoe kan ik mijn natuurkussen het beste onderhouden?
Bij speltkaf- en gierstdopjesvullingen kan zich in de kussenhoes wat kleine schilfers van de natuurvulling verzamelen, die door de inletstof doorgelaten worden. Na verwijdering van de inlet uit de buitenhoes kan deze uitgeklopt en eventueel gewassen worden.
Het natuurkussen is eenvoudig luchtend weer “op te laden” om het weer heerlijk te laten geuren en de natuurvulling “bloeit” als het ware weer op. Zo behoud je Mudis® natuurkussen zijn unieke eigenschappen en heb je er jarenlang slaapplezier van.

Let op:
• Speltkaf mag in tegenstelling tot spelkorrels niet verwarmt worden.
• Een natuur kussenvulling mag niet nat worden.
• Scheerwol mag niet in de zon dan droogt de scheerwol (wolvet, lanoline) uit.

-Kan een Mudis® kussenhoes, sloop, overtrek, deken, kleed en knuffel gewassen worden en in de droger?
Alle Mudis® biologische katoen producten (kussenhoezen, slopen en overtrekken) kunnen (zonder natuurvulling) op 60°C gewassen worden maar mogen niet in de droger.
Tip: Was kussenslopen en overtrekken binnenstebuiten, dan blijven ze langer mooi.
Een veloursdeken was je met zo min mogelijk wasmiddel op 30°C, met eventueel een beetje babyshampoo. Drogen aan de waslijn of in de droger op een lage temperatuur.
Producten van mudiSafe kunnen op 60°C in de wasmachine, mogen daarna wel in de droger maar niet gestreken worden.

-Kan ik een nieuwe natuurvulling voor mijn Mudis® natuurkussen bestellen?
Ja, normaal gesproken moet een natuurkussenvulling om de 3 à 4 jaar vervangen worden om een optimaal veerkrachtig, fris en luchtig kussen te behouden. En ook bij ongelukjes in bed (nat worden) is het verstandig om een nieuwe vulling te nemen. De inlet mag n.l. wel, maar de natuurvulling natuurlijk niet gewassen kan worden.
Tip: Mudis® levert als extra service ook complete inlets met de navulling er al in.
Kijk hiervoor bij: Slopen, overtrekken & navullingen

Abc verklarende woordenlijst (LEXICON)

Alpendennenhout (Zirbe/Arveden)
Al eeuwenlang waarderen de bewoners van de Alpen in Tirol de kruidige geur en de natuurlijke eigenschappen van de Zirbe-alpendennen. De Zirbe is een pioniersboom en Karakterboom in de bergen. Hij leeft op en om de boomgrens, waar andere bomen het af moeten laten weten en zo goed als geen overlevingskansen hebben. Het klimaat is hard, ruw en de bodemgesteldheid arm. De bomen zijn taai, trotseren weer en wind, zijn zeer vorstbestendig, houden met hun wortelstelsels de grond vast en hebben een beschermende functie bij lawines en vallend gesteente. Zirbe-bomen komen in de Zuid Tiroolse Alpen voor tot 2680 meter. Zirbe-hout beschikt over harsen en oliën die antibacterieel zijn, zeer rustgevend zijn en helpen bij slaapstoornissen.

Bio katoen
(100%) Bio katoen is momenteel, vanuit milieu standpunt, de beste kwaliteit katoen. Biologisch katoen is door de huidvriendelijke eigenschappen ideaal voor beddengoed en daardoor ook zeer geschikt voor mensen met een gevoelige huid.

CERES-056
CERES is een certificeringsinstelling voor ecologische landbouw, verantwoorde bedrijfsvoering en het verwerken van de gewassen tot en met het eindproduct voor zowel textiel, levensmiddelen en biobrandstoffen.

Conventionele teelt
Met conventionele teelt worden de landbouwmethoden bedoelt waarbij pesticiden en chemicaliën worden gebruikt.

Inlet
Een inlet is een hoes gemaakt van een gaas-katoen die gevuld is met een natuurkussenvulling zoals b.v. speltkaf.
Kussens met een uitneembare inlet kunnen daardoor heel goed op de persoonlijke behoeften worden afgestemd. De inlet met de kussenvulling kan uit de kussenhoes genomen worden. Daarna verwijder je vulmateriaal uit de inlet totdat het kussen u ‚past‘.
Een ander voordeel van een inlet is dat het kussen zich nog makkelijker aan uw wensen aanpast omdat de kussenhoes en de inlet over elkaar glijden. Ook is de kussenhoes nu wasbaar zonder dat de kussenvulling verwijderd moeten worden.

G.O.T.S.
Global Organic Textile Standard (GOTS) is een internationale standaard voor biologische kleding en textiel. Net als het EKO-label gaat de GOTS uit van 100% biologische grondstof voor kleding en textiel.

k.b.A.
k.b.A.; kontroliert biologische Anbau = Gecontroleerde Biologische aanbouw. Gecontroleerde biologische aanbouw is landbouw die plaats vindt in gemengde cultuur en vruchtvolgorde, zonder pesticiden en chemische meststoffen. Zie voor meer info: Keurmerken & certificeringen

k.b.T.
K.b.T.; kontrolliert biologische Tierhaltung = Gecontroleerde biologische dierenhouding.
Gecontroleerde biologische dierenhouding is het keurmerk voor het gecontroleerd, biologisch houden van dieren. Deze term verwijst niet alleen naar de dieren, maar ook op de pesticide-vrije bodem, waarop de dieren grazen. Zie voor meer info: Keurmerken & certificeringen

Kussenvullingen en materialen. Zie: Materialen & kussenvullingen

Natuurkleurstoffen
Natuurlijke kleurstoffen zijn door de natuur gemaakte kleurstoffen, van oorsprong plantaardig, dierlijk of mineralisch, die worden gebruikt voor het kleuren van textiel. Ze zijn het milieuvriendelijke zinvolle alternatief voor synthetische kleurstoffen.

Ongebleekt
"Ongebleekt" is de term voor ruw textiel, die niet door bleek-chemicaliën behandeld is.

Ongeverfd
Ongeverfd is de aanduiding voor textielmateriaal waarvan de oorspronkelijke, natuurlijke kleur niet door bleken of verven is veranderd.

Wassen, drogen, strijken
-Wassen: Biologisch katoentextiel kan zeer goed met een normaal wasprogramma, tot 60 ° C, in de wasmachine gewassen worden.
-Drogen: Het katoentextiel bevat geen chemische onderhoudsmiddelen tegen krimpen en mogen daarom niet in een droger geplaatst worden.
-Strijken: Katoentextiel kan gestreken worden.

Zirbe: zie Alpenden

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x