Keurmerken en certificeringen van Mudis® producten.

Mudis® producten voldoen aan de hieronder weergegeven internationale keurmerken en certificeringen zodat u weet dat het puur natuur is.

Alle door Mudis® geproduceerde natuur producten worden door G.O.T.S. en CERES-056 (k.b.T. en k.b.A.) gecertificeerd en voldoen minimaal aan de internationale biologische standaarden van IVN voor natuurtextiel, Fairtrade en dus vrij van schadelijke stoffen en met respect voor mens en natuur.

Deze certificeringen houden automatisch ook in dat het gehele productie proces daarop afgestemd is dus niet alleen de landbouw van biologisch katoen, maar ook op alle opvolgende processen tijdens de oogst, het spinnen, verven, printen, het verwerken tot textiel, het maken (artelierwerk) van het eindproduct en op sociale criteria. Alle gebruikte textielsoorten laten zich tot in detail terug leiden van bron tot eindverbruiker en worden regelmatig onderweg van onafhankelijke organisaties gecontroleerd om zo de certificering te waarborgen.

Het duurzame en milieuvriendelijke productie proces van Mudis® wordt jaarlijks gecontroleerd en opnieuw gecertificeerd.

banner Certificeringen en keurmerken PuurSlapen.nl

100% bio katoen, PuurSlapen

100% Bio katoen

Al het door Mudis® gebruikte katoen is afkomstig van 100% biologisch katoen.
Daarentegen wordt er nog veel te veel conventioneel geteeld katoen gebruikt en verkocht, waaraan nog maar weinig natuurlijks is.
In Amerika, waar heel veel katoen vandaan komt, wordt ongeveer 10 tot 15% van alle agrarische chemicaliën gebruikt voor het verbouwen van katoen. De conventionele katoenteelt kent het hoogste verbruik van pesticiden, deze pesticiden verontreinigen het water de aarde en de lucht. Voor 1 kilo katoen gebruikt men 2,5 kilo pesticiden die o.a. kankerverwekkend zijn.
Gelukkig is de vraag naar biologisch, ook wel organisch katoen genoemd, stijgende, helaas vormt het nog maar slechts een klein deel van de totale katoenproductie.

Door te kiezen voor een natuur product van Mudis® zorgt u er automatisch voor dat u een bijdrage levert in deze toenemende trend.

Bij de productie van 100% biologisch katoen worden methoden gebruikt die ecologisch, economisch en sociaal duurzaam zijn. Er is een verbod op het gebruik van synthetische pesticiden en bemesting, antibiotica, kunstmatige ingrediënten, genetische aanpassingen en bestraling.
Wanneer een katoenboer biologisch werkt gebruikt deze biologische bemesting van plantaardig en dierlijk afval. Zij krijgen alleen het label voor biologische teelt als men grond gebruikt die ten minste 3 jaar lang vrij is van synthetische pesticiden. Het voordeel is een winst voor het milieu en voor de gezondheid van arbeiders op de katoenplantages.
(bron: bioblogging.nl)

Verven van Bio katoen: Het is absoluut van belang om Bio katoen ook op een milieu vriendelijke manier te verven.
Want zonder gebruik van milieuvriendelijke verfprocessen vindt er nog steeds een enorme aanslag op het milieu plaats: Voor het verven van 1 kilo katoen is namelijk 60 liter water nodig. Water dat vervolgens in vervuilde staat terugkomt in het milieu. Milieuvriendelijke verfprocessen zijn vrij van zware metalen en andere chemicaliën en er wordt tot wel 95% van het gebruikte water weer hergebruikt.

GOTS logo bio katoen, PuurSlapen

Certificering G.O.T.S. (Global Organic Textile Standard) 

Met deze certificering laat Mudis® zien dat alle gebruikte producten en materialen 100% organisch zijn. Niet alleen de gebruikte producten en materialen zijn dit, ook de gebruikte processen om deze producten en materialen te produceren voldoen aan dit label.
Op deze manier dragen Mudis® en PuurSlapen.nl bij aan een betere wereld.

G.O.T.S. staat voor Global Organic Textile Standard en is een label voor biologisch textiel. Het label wordt onafhankelijk gecontroleerd en heeft als doel nationale labels inzake biologisch textiel te vervangen door een enkel en duidelijk herkenbaar mondiaal label.

De standaard stelt bijvoorbeeld eisen aan fabrieken omtrent het gebruik van schadelijke chemicaliën. Daarnaast hebben fabrieken de verplichting om een duurzaam afvalwatersysteem te gebruiken en zuinig met water en energie om te gaan.

G.O.T.S. omvat ook criteria wat betreft arbeidsomstandigheden, gebaseerd op de normen van de International Labour Organization, zoals het recht op vakbondsvrijheid en het recht op veilige en gezonde werkomstandigheden.
De G.O.T.S. standaard wordt ketendiep toegepast in de verwerking van biologische vezels. Bepaalde erkende standaarden en certificaten voor biologische landbouw zijn door G.O.T.S. toegestaan, vervolgens begint certificering op basis van G.O.T.S. bij de eerste stap in de verwerking t.m. het eindproduct natuurlijk. (bron: goedewaar.nl)


logo k.b.A. PuurSlapen

k.b.A. (kontroliert biologische Anbau)

Gecontroleerde biologische landbouw (k.b.A.) is landbouw op basis van natuurvriendelijke productiemethoden, waarbij rekening gehouden wordt met de bevindingen van ecologie en bescherming van het milieu. De biologische landbouw produceert zonder het gebruik van synthetische pesticiden, kunstmest en genetische manipulatie zoals ze veelal wel voorkomen in de conventionele landbouw. Daarentegen is de k.b.A. landbouw gebaseerd op vruchtopvolging , dierlijke en plantaardige meststoffen en natuurlijk biologische ongedierte en onkruid bestrijding.
Textiel dat voldoet aan de k.b.A. regels bevat minimaal 70% organische vezels, kleurstoffen en hulpstoffen die worden gebruikt moeten voldoen aan milieu- en toxicologische criteria.

logo Hergestellt in Deutschland Germany, PuurSlapen

Certificering: Hergestellt in Deutschland

Door de EU opgelegde certificering die aantoont dat dit product in Duitsland is geproduceerd.

Geproduceerd in Duitsland: Kennis, ervaringen en vaardigheden van de Mudis medewerkers in Duitsland zijn voor ons belangrijk. Het Mudis® atelier produceert  al decennia lang op verantwoorde wijze ecologisch verantwoorde slaapkussens, “moeder & kind” en relaxproducten in de Algau Zuid Duitsland.  Deze kwaliteit heeft zijn prijs, maar het is het meer dan waard. logo k.b.T. PuurSlapen

k.b.T. (kontroliert biologische Tierhaltung)

Bedrijven die aangesloten zijn bij ‘Gecontroleerde biologische dierhouderij’ (k.b.T.) volgen nauwkeurig de richtlijnen voor ecologische landbouw. Deze richtlijnen hebben betrekking op gezondheid, ecologie, billijkheid en zorg. Er wordt uitsluitend in overeenstemming met de natuur gewerkt. Het voer is vrij van synthetische pesticiden, kunstmest en genetische manipulatie en groeihormonen zijn absoluut verboden. De voortplanting geschied uitsluitend op natuurlijke wijze en verminkingen, zoals couperen en mulesing (wegsnijden van huid rond het achterwerk bij schapen), zijn niet toegestaan. Ook de nabehandeling van de wol is geregeld en moet vrij van chemicaliën zijn.

Kortom: De gecertificeerde biologische dierhouderij werkt met respect voor de natuur, dier en mens.

Keurmerk IVN (BEST) natuurtextiel

Alle gebruikte katoen (textiel) en productie methoden van Mudis® voldoen aan de IVN criteria. De  reden dat Mudis® nu geen (dus wel heeft gehad) IVN certificering meer heeft is dat het een onnodig dure certificering is, waardoor b.v. alleen al de inkoop van IVN gecertificeerde katoen tot wel 3 keer de inkoopprijs heeft van dezelfde stof, dus wel volgens de IVN criteria geproduceerd etc., zonder de IVN certificering. Daardoor wordt een IVN gecertificeerd product uiteindelijk al snel dubbel zo duur voor de consument als een niet gecertificeerd product. 

Wat is IVN certificering:
Bedrijven die aangesloten zijn bij IVN maken milieu- en huidvriendelijke kleding en gebruiken natuurlijke grondstoffen zoals wol, katoen, linnen, hennep, bamboe en ramie. De leden zijn verplicht zich te houden aan kwaliteitscriteria, die steeds worden aangepast aan het huidige niveau van kennis en techniek. De richtlijnen van het IVN beslaan het gehele productieproces, van grondstof tot eindproduct. IVN is geënt op de volgende principes: biologische teelt, lange levensduur van producten, milieuvriendelijke productiemethoden (zonder gebruik van chemische stoffen en milieubelastende toevoegingen, kleurstoffen e.d.). Daarnaast heeft het IVN ook richtlijnen opgesteld voor sociale duurzaamheid. (bron: goedewaar.nl)

Kortom: Alle door Mudis® geproduceerde natuur producten voldoen aan bovenstaande IVN criteria, zonder dat Mudis het IVN label voert, waardoor deze wel de zelfde kwaliteit hebben en toch betaalbaar zijn. 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x